top of page

​​המדע מגלה: כך תבנו לעצמכם מוח טוב יותר - חלק ב

חלק שני – עקרונות האימון הנוירו-קוגניטיבי

הבנו, על קצה המזלג, כיצד המוח לומד וכיצד הוא צריך לפעול במטרה לתפקד כראוי. האימון הנוירו-קוגניטיבי של Infinity Mind מתבסס על עקרונות הידע שסקרנו בחלק הראשון של הפוסט. בואו נראה כיצד הדבר בא לידי ביטוי בשיטה.

נוירולוגיה + קוגניציה + המערכות הרגשיות

ראינו כזכור שמתקיימים יחסי גומלין בין מבנה המוח ופעילותו (התשתית), לבין הקוגניציה שלנו. מכאן ניתן להבין את העיקרון המנחה את האימון הנוירו-קוגניטיבי – לשפר את התשתית הנוירולוגית ולחזק את היכולות הקוגניטיביות.

מבחינה נוירולוגית – שיטות הפעולה הננקטות באימון משפרות את התקשורת, הסנכרון ושיתוף-הפעולה בין אזורים שונים במוח, בונות מסלולים מוחיים יעילים ומלמדות את המתאמן לשלוט טוב יותר בגלי המוח שלו, לווסת אותם ולהתאים את תדירותם למשימה שהוא מבקש לבצע.

שיפור הפעילות המוחית העצבית מגביר גם הפרשת מוליכים עצביים, בעלי השפעה רבה על תפקודים כגון תנועה, קשב, הערכה, תכנון, ביצוע, וויסות עצמי, קואורדינציה, התמצאות במרחב, מוטיבציה ולמידה.

מבחינה קוגניטיבית – האימון כולל עבודה על מיומנויות קוגניטיביות שונות, כדוגמת קשב, תפיסה, שליפה, זיכרון ועוד. הוא משפר את יכולות התפיסה של האדם, מחזק את סוגי הזיכרון השונים, מגביר את היכולת לסנן את הגירויים הרלבנטיים מתוך שטף הגירויים החיצוני, מלמד טכניקות לשליטה 'בדיבור הפנימי' ומאיץ את קצב עיבוד הנתונים ואת קבלת ההחלטות, גם בתנאי לחץ.

נדבך נוסף המתקיים באימון הוא עבודה על ההיבטים הרגשיים. כפי שידוע היום, יכולות רגשיות הן כלי רב-עצמה, המסייע למימוש היכולות הקוגניטיביות, ולשימור המוטיבציה הדרושה לטיפול אפקטיבי. מצד שני, קשיים רגשיים עלולים למנוע מהאדם לממש את היכולות שלו. משום כך, במהלך האימון אנחנו משמרים דינמיקה וסמנטיקה של הצלחה, המעודדת את המתאמן להתמיד באימון, מזהים תבניות חשיבה שליליות וממנפים את התקדמות המתאמן לצורך שיפור דימויו העצמי וחיזוק המוטיבציה שלו לצאת מאזור הנוחות.

  • "אתה רואה ששחקנים מצליחים להתאושש ממצבים אתם לא הצליחו להתמודד בעבר. היום הם יודעים להרים את עצמם, יודעים להמשיך הלאה, יודעים לשים את זה מאחורה. אנחנו רואים בהחלט שיפור גדול", ארז חזן, יו"ר הפועל גליל עליון כדורסל

שילוב שלושת ההיבטים הללו – הנוירולוגי, הקוגניטיבי והרגשי – מבטיח שכל האספקטים של היכולת המוחית יטופלו במהלך האימון וימקסמו את פוטנציאל השינוי של המתאמן.

​​

ב. תרגול תוך כדי תנועה

כל האימון בשיטת Infinity Mind הוא תנועתי-חושי, והאימון נעשה תוך כדי תנועה מתמדת. מחקרי מוח עדכניים מצביעים, כפי שהזכרנו, על כך שלתנועה יש תפקיד קריטי בכל התהליכים הקוגניטיביים. כאשר המתאמן מבצע את התרגילים הקוגניטיביים תוך כדי תנועה, הוא מחזק את הנתיבים המוטוריים במוח ומספק ליכולות המוחיות הגבוהות שלו תשתית חזקה יותר, טובה יותר ויעילה יותר לביצוע המטלות הקוגניטיביות.

ג. שלושת רבדי האימון

כל אימון נוירו-קוגניטיבי כולל שלושה רבדים:

1. אימון כללי, המיועד לכולם, לפיתוח כישורי קשב, חשיבה, קואורדינציה וזיכרון בתנועה. הדברים הללו חיוניים לכל אדם ולכן אנחנו מקפידים לחזק אותם במהלך האימון

2. אימון ספציפי לתחום בו עוסק האדם. ספורטאים מתאמנים על כישורים הדרושים לענף הספורט בו הם עוסקים (ואף לתפקיד הספציפי שלהם במגרש); אמנים מפתחים את הכישורים הדרושים לתחומם, כגון גמישות במעברים מוזיקליים, שיפור יכולת הקשב, סינון רעשי רקע והגברת היכולת לבצע מספר פעולות במקביל; מנהלים מחזקים את התחומים החשובים לעבודתם, כמו קבלת החלטות, יכולת לסנן מידע, לעבור ללא-הרף בין סוגי משימות שונים, לשמור על ריכוז לאורך ימי עבודה ארוכים וכן הלאה

3. פיתוח יכולות רגשיות חיוניות, תוך רכישת כלים לוויסות עצמי ולהתמודדות עם לחץ, זיהוי דפוסי חשיבה מזיקים ושינויים

  • "לאימונים הייתה השפעה על הביטחון העצמי שלי, גם מבחינה רגשית וגם מבחינה חברתית. אני כבר לא מפחדת להיות נוכחת, כבר לא מפחדת יותר לדבר. אני אומרת מה שיש לי להגיד, גם אם זה לא לטעם כולם..." עמית דמארי, כנרת ורקדנית

חלק שלישי – תוצאות האימון

המתאמנים בשיטת האימון הייחודית של Infinity Mind מחזקים יכולות רבות:

  1. מגבירים את גמישותם המוחית ומגדילים את יכולתם לעבור במהירות בין משימות שונות

  2. מפתחים מיומנויות קוגניטיביות החיוניות לתחום עיסוקם

  3. מגדילים את יכולת הריכוז, מקטינים את העייפות המנטלית המצטברת ומגבירים את יכולת הביצוע היעיל לאורך זמן

  4. רוכשים מיומנויות חדשות ומשפרים מיומנויות קיימות

  5. משפרים את חלוקת הקשב, את היכולת לסנן נתונים רבים במקביל, לבצע הערכות מורכבות ולקבל החלטות

  6. משפרים התיאום והסנכרון בין המערכות המוטוריות, הקשביות והקוגניטיביות של המוח

אז מה למדנו? המוח הוא מכונה מתוחכמת ביותר, אבל בזכות עשרות שנות מחקר מדעי אנחנו יודעים היום שיש לנו יכולת רבה להשפיע על האופן בו הוא מתפקד. אנחנו יכולים לחזק את יכולות הלימוד ואת משאבי הקשב של ילדינו בבית הספר, להעצים את היכולות הקוגניטיביות שלנו במקום העבודה ולשמר טוב יותר את היכולות השכליות שלנו כשנזדקן.

אין אדם שלא ירוויח משיפור הזיכרון שלו, מהעצמת היכולת שלו להסיק מסקנות ולפתור בעיות או מהגברת הפרודוקטיביות שלו. האימון הנוירו-קוגניטיבי לא מיועד רק למתאמנים המתמודדים עם קשיים שונים. הוא מטפח גם מצוינות אצל מתאמנים המתפקדים באופן תקין. הוא מתאים לכל אדם, בכל תחום, מגילאי גן החובה והכנה לבית הספר ועד בני הגיל השלישי, הנעזרים באימון כדי לשמר את יכולותיהם הקוגניטיביות ולעכב את תהליכי ההזדקנות המוחית.

לא הגיע הזמן שנתחיל למקסם את היכולות השכליות שנתן לנו הטבע? הרי בסופו של דבר, המוח שלנו הוא אנחנו.

כדי לראות כיצד תוכלו גם אתם לשפר את היכולות המוחיות שלכם, צרו קשר עכשיו - 052-2659230

7.53 ד' מאימון נוירו-קוגניטיבי של שרן ייני

פוסטים אחרונים
עקבו אחרינו
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page