top of page

מאמרים בעברית
 

10 תובנות על אימון 

 

"כשבוחנים את הספורטאים המובילים בכל תחום, מגלים שלא רק שהם מתאמנים הכי הרבה, הם מתאמנים הכי נכון. ונכון זה להתאמן עם המוח ולא עם הרגליים"

 

קרא עוד... 

כדורגל משחקים עם הראש 

 

"מלבד כושר גופני, טכניקה ויכולת מנטאלית טובה, שחקן כדורגל זקוק גם לכישורים פסיכו מוטורים מפותחים. הכוונה לקשב וריכוז, חלוקת קשב, רמיזה תפישתית (יכולת תפישה מראש), התמצאות במרחב, מהירות עיבוד מידע (קלט ופלט) זיכרון מוטורי ועוד. כדי להבהיר את העניין נבחן את תהליך עיבוד המידע והביצוע של קשר ברצלונה צ'אבי הרננדס, עם קבלת כדור ומסירתו"

 

קרא עוד... 

 

על קבלת החלטות בספורט

 

"יש לנו הרבה שחקנים כישרוניים. מה שחסר לנו זה שחקנים חכמים". את
המשפט הזה שמענו מכמה וכמה מאמנים בענפי ספורט שונים. הכמיהה שלהם
לשחקנים חכמים שמסוגלים לקבל החלטות טובות בזמן אמת מתכתבת עם
משפטו של המאמן האגדי פיל ג'קסון: " Wisdom is always an overmatch for strength ". לא מקרה הוא שדווקא בליגה עם השחקנים הטובים בעולם, האתלטיים ביותר, הנחושים ביותר, ג'קסון מדבר על חוכמת משחק כעל המפתח להצלחת קבוצה.

 

קרא עוד... 

 

מצוינות בספורט: אימון מוחי ייחודי

 

"כישורי הקשב והריכוז, תכנון, עיבוד מידע מהיר וכישורים קוגניטיביים אחרים הם חלק מהמרכיבים שיוצרים חוסן מנטאלי. אימון של המערכות הקוגניטיביות בשילוב עם עבודה תנועתית חושית המותאמת לספורטאי בקפידה, יכול להקטין למינימום את מידת התלות של השחקן בגירויים חיצוניים ולאפשר לו ויסות ושליטה עצמית גבוהה יותר".  

קרא עוד... 

 

איך לשפר ביטחון עצמי בזמן משחק

 

"אני שואל: "קרה משהו באימונים האחרונים? במשחק האחרון? יש נסיבות מחוץ לכדורסל שמשפיעות עליכם"? התשובה שחוזרת על עצמה פעמים רבות היא: "לא היה לי ביטחון, לא הייתי מרוכז".על פי רוב, הסיבות לכך, ששחקן הגיע חסר ביטחון או לא מרוכז, נמצאות בראשו ודווקא משום כך ניתן לו לעשות הרבה כדי לשנות מצב זה".

 

קרא עוד...

 

על כעס ועל אגרסיביות בספורט

 

"רוב המאמנים מתייחסים ליסוד האגרסיביות שב'ארגז הכלים' של השחקן כפי שהם מתייחסים לכישרון: או שיש לשחקן אותם או שאין לו. אם כך, הרי אי אפשר ללמד מישהו להיות אגרסיבי. לעומתם, אני מעדיף לראות באגרסיביות מיומנות, ומיומנויות ניתן לפתח אצל כל אחד בהדרכה ובאימון נכונים".

 

קרא עוד... 

 

על ראיית הנולד בכדורגל

 

"לפעמים מבלבלים בין מהירות ובין ראיית-הנולד. כשאני מתחיל לרוץ לפני האחרים, נראה שאני מהיר יותר', אמר יוהאן קרוייף. בשביל כתבות בעיתונים השימוש בביטוי "ראיית הנולד" בהחלט מרשים ונכון, אבל בעצם מה שקרוייף אמר הוא פשוט מאוד: אני מזהה, מעבד ומגיב מהר יותר משחקנים אחרים להתרחשויות במגרש, ולכן נדמה לכם שאני מהיר מהם. למעשה קרוייף מדבר על הכישורים הפסיכו-מוטורים של שחקן הכדורגל המודרני".

 

קרא עוד...

 

הכל בראש אבל איך עושים את זה? לפרוץ את הגבולות, הדמיון ככלי למצוינות

 

"צוללנים חופשיים נוהגים לדמיין את עצמם כדגים שאינם זקוקים לנשימה מתחת למים. הם עושים זאת בצורה כה משכנעת, עד שהאיברים הפנימיים שלהם מתכווצים והחמצן זורם בגופם רק לאיברים החיוניים להישרדות שלהם. יכולת זו שלהם נתפסת אצל רוב האנשים כלא אנושית - זוהי טעות: היכולת לדמיין מאפיינת רק את בני האדם, ועל כן היא בהחלט אנושית".

 

קרא עוד...

 

פיתוח כישורי למידה וקשב

 

"אם סיימתי טיפול בילד דיסלקטי כשהוא קורא מהר יותר, מבין טוב יותר את הטקסט, אבל אין לו אמונה בכוחותיו לעשות מה שהוא ירצה בחייו, אז הטיפול אינו טוב מספיק. אי אפשר לצערי להעפיל לנקודה הזאת בכל טיפול. אבל תמיד יש לשאוף לשנות את מערך האמונות של המטופל על עצמו".

 

קרא עוד... 

 

הצלחתי משום שהאמנת בי: המאמן, הדרך, המוטיבציות 

 

"תיאוריות פסיכולוגיות רבות טוענות כי לכל אדם יש מערכת מניעים ייחודית, שמעוררת אותו.  אי אפשר להניע ולעורר מוטיבציה בכל השחקנים באמצעות גישה אחת ויחידה.  המחקרים גם מעידים על כך, שכמבוגרים בני האדם מונעים על ידי אותם גורמים, שעוררו בהם מוטיבציה בילדותם. כלומר:תפיסות עולם, התנהלות ודרכי קבלת החלטות יכולים להתפתח ולהשתנות עם הגיל והניסיון. המוטיבציות, שהניעו אותנו בילדותנו, נשארות עימנו כבוגרים".

 

קרא עוד...

 

התאוששות מנטאלית: לנתק את המעגל, לחזור למשחק

 

"שחקן עושה טעות. המשחק נמשך. פיסית השחקן עדין על המגרש, אך מחשבותיו טרודות כל העת בשחזור הטעות שלו. מנטאלית הוא לא במשחק. השחקן אינו מסוגל להתנתק מהמחשבות, לא מפני שאינו רוצה, אלא משום שמעגל חשמלי מסוים במוחו פועל ללא הרף".

 

קרא עוד...

 

יכולות ריכוז על המגרש: ליי-אפ פשוט

 

"המונח דחק (לחץ) כולל בחובו טווח גדול של רגשות; מערנות קלה ועד תחושת הצפה. כאשר הדחק חריף במיוחד הוא גורם לאתגרים פשוטים וטריוואלים להפוך לקשיים שלא ניתן להתגבר עליהם, ולשחקן להחמיץ ליי אפ פשוט. בפשטות דחק חריף מוציא אותנו משווי משקל, גורם לנו לאבד אוריינטציה ופוגע ברמה הביצועית שלנו עד כדי כך שלעיתים נראה מגוחכים בעיני עצמנו".

 

קרא עוד...

 

על הקשר בין ראיה לקויה לקליעת עונשין מוצלחת

 

"במיומנות מוטורית סגורה, שתלויה אך ורק בספורטאי עצמו, כגון קליעת עונשין, הדבר הנכון לעשות הוא להסתמך על הכנה, על רוטינה ועל מיקוד הקשב בפעולה עצמה (או ברכיב אחד של הפעולה), במקום להתאמץ במידה יוצאת דופן לבצע קליעה טובה. טכניקת עזר נוספת היא לבהות בטבעת ואף לראות אותה מעט מטושטשת (לא בפוקוס), טכניקה זו תעזור לשחקן להיות משוחרר יותר ותחבר אותו טוב יותר ל 'תחושה' של הזריקה".

 

קרא עוד...

 

על הטרור המילולי בעד ונגד ריטלין

 

"כבר שנים רבות מתנהלת מלחמת חרמה תקשורתית סביב השאלה האם לטפל בילדים המתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז בריטלין. הדיון הציבורי מתמקד במרכיב אחד של הטיפול המומלץ להפרעת קשב וריכוז, ואינו דן בעובדה המרכזית ש A.D.H.D הינה הפרעה רב מערכתית, ומכאן הטיפול אינו יכול להיות אחד, או פשוט."

 

קרא עוד...

 

 

מאמרים באנגלית 

 

 

Confidence in the Game

 

"In most cases, the reasons that a player showed up for the game lacking confidence or not concentrated can be attributed to his mind set and precisely because of that he can do a lot to change this situation"

 

read more...

 

 

Cut Off the Cycle, Be Back in the Game

 

"Bruce McEwen, Neuro-Endocrinologist, explains in his book: " The End of Stress As We Know It", that we are able to bring ourselves to a state of madness only by the use of thoughts, despite the absence of any apparent threat".

 

read more...

 

 

Imagination As Excellence Promoting Instrument

 

"The enormous impact of using imagination on performance stems from the fact that our mind sometimes does not distinguish between reality and imagination..Therefore  even though we imagine, the brain operates some of the neurological systems, which are used when the exercise is done for real".

 

read more...

 

 

You Play Football With Your Mind

 

Coaches use to say that you cannot teach talent. Either you have it or you don't. This is true, but think how many talented football players work hard and still are not able to utilize their talent potential to the fullest?

 

read more ...

 

 

Excellence in Sports: Training the Brain

 

"Training the cognitive systems, in conjunction with carefully adjusted to the sportsman motorial-sensual work, can decrease to a minimum the dependency of a player in external stimulations and enable him greater regulation and self control".

 

read more...

 

 

 

 

bottom of page