top of page

מנהלים ומקבלי החלטות 

 

מוח, מצוינות וקבלת החלטות

 

עולם העבודה המודרני הוא תובעני מאי-פעם. כמויות המידע עמן נאלצים מנהלים ועובדים להתמודד צומחות בקצב מסחרר, דפוסי הפעילות משתנים ללא הרף וקבלת החלטות צריכה להתבצע במהירות ובתנאי מורכבות וחוסר ודאות גבוהים ביותר.

 

השינויים הדרמטיים האלה דורשים ממנהלים ועובדים מיומנויות מחשבתיות הולכות וגוברות, כדי להצליח ולעמוד בתנאי התחרות הגלובלית והמקומית המתעצמת וכדי לעמוד בדרישות המצוינות המצופות מהם.

 

אחד הכישורים המרכזיים הנדרשים בעולם העבודה המודרני הוא היכולת לעבור ללא הרף בין סוגי משימות שונים, ולבצע משימות שונות במקביל – מענה למיילים, ניהול כפיפים, חלוקת זמן נכונה, שיחות במגוון פלטפורמות קשר, ניהול ישיבות, הצבת יעדים, פתרון בעיות, יצירה ושינוי של סדרי עדיפויות, קבלת החלטות, ריכוז פרויקטים ומשימות רבות אחרות. כל משימה כזו מפעילה אזורים אחרים במוח ודורשת גמישות מוחית ויכולת מפותחת 'לזגזג' ולבצע מעברים ללא הרף, תוך הקפדה על סטנדרטי ביצוע גבוהים ומצוינות בכל אחת מהן. מעברים אלה דורשים מן העובד שליטה גבוהה במיומנויות הקשב והריכוז ובמיומנויות החשיבה הגבוהות של המוח, כמו חשיבת רצף, זיכרון שמיעתי, זיכרון ראייתי, זיכרון עבודה ועוד.

 

שפע המידע והגירויים להם נחשפים עובדים ומנהלים פוגמים גם באופן מובהק ביכולתם לקבל החלטות, שכן קבלת החלטות מותנית ביכולת לסנן מידע. עומס מידע מאידך נוטה לגרום להזנחה של מידע חשוב, להצפה של מידע לא רלבנטי ובסופו של דבר לקבלת החלטות שגויה.

 

Infinity Mind והאימון למצוינות

 

האימון הנוירו-קוגניטיבי של infinity mind מיועד לכל אדם העובד בסביבת העבודה המודרנית. שיטת האימון הייחודית משתמשת בתובנות מחקריות מתקדמות מתחום מדעי המוח, כדי לשפר במידה דרמטית את היכולות המוחיות של מנהלים ועובדים, את יכולות קבלת ההחלטות, העמידה בלחצים, הריכוז, התעדוף שלהם ואת התמודדותם עם כישלונות, עומס, לחצים ומטלות מורכבות ומאתגרות.

 

יכולות אלה, כך ידוע היום, ניתנות לשיפור משמעותי ביותר. הדרך הטובה ביותר לשיפורן היא באמצעות הסתייעות בתופעה הנוירולוגית הנקראת "השפעות מצטלבות" (cross-modal influences). תופעה זו היא הגורמת לכך שבמיומנויות רבות, תרגול חלק אחד של המוח מועיל גם לחלקו האחר.

הצורך באימון זה נובע מן העובדה שחזרה פשוטה על אותה פעילות רק משמרת קשרים קיימים ואינה מפתחת ומחזקת יכולות נוספות. כפי שניסח זאת הנוירופסיכיאטר ד"ר ג'ון רייטי, מאוניברסיטת הארוורד, "כדי שאדם יוכל לשנות את החיווט העצבי של מיומנות מסוימת, עליו לעסוק בפעילות חדשה ולא מוכרת, אך קשורה למיומנות הזאת... כדי לחזק את תבנית המעגל היצירתי שלו, ניגן אלברט איינשטיין בכינור, ווינסטון צ'רצ'יל צייר נופים".

בסיס האימון הוא תנועתי-חושי, והוא משלב מיומנויות קשב וריכוז וכישורי חשיבה בתבניות ייחודיות, שמגרות את המוח ליצור קשרים ותתי-מבנים, המשמשים אותו לרכישת יכולות חדשות. השילוב המקביל בין המערכות המוטוריות ובין המערכות הגבוהות במוחו של המתאמן הוא זה שהופך את האימון הנוירו-קוגניטיבי לכה אפקטיבי.

 

תוצאות האימון

 

v   שיפור יכולת קבלת ההחלטות

v   שיפור הקשב, הריכוז והמיקוד והגברת היכולת לסנן רעשי רקע ומחשבות טורדניות

v   שיפור היכולת לבצע מספר פעילויות במקביל

v   חיזוק הביטחון העצמי, יכולת הביטוי והנוכחות הבימתית

v   שיפור יכולת המעברים, יכולת השליטה במעבר והגברת הגמישות הביצועית

 

 

האימון הינו פרטני ומותאם לצורכי המתאמן ומאפייניו האישיים.

 

 

מנהלים ומקבלי החלטות

רק מי שיכול לראות את הבלתי נראה,

מסוגל לעשות את הבלתי אפשרי

"שינוי לא יבוא אם נחכה לאדם אחר או זמן אחר. אנחנו האדם שחיכינו לו. אנחנו השינוי שאנו מחפשים"

 

ברק אובאמה

פרנק ל. גיינס
bottom of page