top of page

טיפ 48 – הקצה למיומנות חדשה שמונה שבועות לפחות

לראשונה בעברית הספר הקטן של הכישרון: 52 טיפים לשיפור כישוריך, מאת דניאל קויל!

מה שתמצאו בספר זה הוא אוסף טיפים פשוטים ומעשיים לשיפור מיומנויות, שאספתי ישירות מן החממות בהן ביקרתי ומן המדענים החוקרים את הנושא. הטיפים הוכחו בשטח, הם בעלי גיבוי מדעי והחשוב מכל – תמציתיים. בסופו של דבר כולנו מנווטים בחיים עמוסים ומורכבים. הורה או מורה, ספורטאי או מאמן, אמן או יזם, כולנו רוצים לנצל באופן מיטבי את הזמן והאנרגיה שלנו. בפיתוח הכישרון שלנו אנחנו יכולים להפיק תועלת ממדריך למשתמש, משהו שינחה אותנו – עשו כך, לא כך. אנחנו יכולים להרוויח ממדריך מומחה שמונח בכיסנו. אנחנו יכולים להיעזר בספרון קטן.

שרן ייני, עוז פרץ ואבי צבאג באימון נוירו קוגניטיבי

כשמדובר בפיתוח מיומנות חדשה, שמונה שבועות הם פרק זמן מינימלי הכרחי. זה פרק הזמן שנמשכות תכניות אימון-עילית רבות ברחבי העולם, כמו תכנית ההכשרה הפיזית של יחידת אריות הים האמריקנית, תכנית המוזיקה של בית הספר מדואומאונט, התכניות של הבולשוי באלט ותכניות האסטרונאוטים של נאס"א. מחקר עדכני של בית החולים הכללי של מסצ'וסטס הראה שתרגול מדיטציה במשך 27 דקות ביום הביאה לשינויים מוחיים מתמידים לאחר (ניחשתם נכון) שמונה שבועות.

כמובן אין משמעות הדבר שתוכל להפוך למומחה בכל מיומנות שהיא בתוך שמונה שבועות. במקום זאת, היא מדגישה שתי נקודות בסיסיות יותר:

  1. בנייה והשחזה של חיווט מוחי לוקחת זמן, ואין זה משנה כמה אתה מוכשר

  2. כוח סבל וחוסן נפשי הם כלים חיוניים, במיוחד בשלבי הלמידה הראשונים

אל תמהר לשפוט. התמד, אפילו אם אינך חש בשיפור מידי. תן לכישרון שלך (למוח שלך למעשה) את הזמן שהוא צריך כדי לגדול.

Synaptic plasticity - How synapses spark

פוסטים אחרונים
עקבו אחרינו
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page