טיפ 31 – כדי ללמוד תנועה חדשה, בצע אותה בהגזמה
לראשונה בעברית הספר הקטן של הכישרון: 52 טיפים לשיפור כישוריך, מאת דניאל קויל!
מה שתמצאו בספר זה הוא אוסף טיפים פשוטים ומעשיים לשיפור מיומנויות, שאספתי ישירות מן החממות בהן ביקרתי ומן המדענים החוקרים את הנושא. הטיפים הוכחו בשטח, הם בעלי גיבוי מדעי והחשוב מכל – תמציתיים. בסופו של דבר כולנו מנווטים בחיים עמוסים ומורכבים. הורה או מורה, ספורטאי או מאמן, אמן או יזם, כולנו רוצים לנצל באופן מיטבי את הזמן והאנרגיה שלנו. בפיתוח הכישרון שלנו אנחנו יכולים להפיק תועלת ממדריך למשתמש, משהו שינחה אותנו – עשו כך, לא כך. אנחנו יכולים להרוויח ממדריך מומחה שמונח בכיסנו. אנחנו יכולים להיעזר בספרון קטן.
חשוב על הדרך בה הורים מלמדים את תינוקותיהם מילים חדשות – הם מבליטים כל צליל, מדגישים אותו ומגזימים בו. יש לכך סיבה טובה. כאשר אנחנו מגזימים מדי, זה עוזר לנו לדעת איפה הגבול.
כדי ללמוד תנועה חדשה, הגזם בה. אם לצורך התנועה אתה צריך להרים את ברכיך, הרם אותן לתקרה. אם אתה צריך ללחוץ על מיתרי הגיטרה, לחץ בכל כוחך. אם היא דורשת ממך להדגיש נקודה כשאתה מדבר לפני קהל, הדגש אותה בתיאטרליות. אל תעשה זאת בחוסר התלהבות. תמיד תוכל לחזור בך בהמשך. הקצן את התנועה, כדי שתוכל לקבל את התחושה מהצד הרחוק שלה, ואז עבוד על בניית המיומנות המדויקת.
טיפ 32 – התרכז במה שאתה רוצה להשיג, לא במה שאתה רוצה למנוע
ישנו רגע, בדיוק לפני תחילת כל תרגול, בו יש לך אפשרות בחירה: אתה יכול למקד את תשומת הלב שלך במטרה (מה שאתה רוצה לעשות), או שאתה יכול להתמקד בטעויות אפשריות (הדברים מהם אתה רוצה להימנע). הטיפ הזה הוא פשוט: תתמקד תמיד בפעולה החיובית, לא השלילית.
לדוגמה, שחקנית גולף המכוונת את החבטה שלה לעבר הגומה, צריכה לומר לעצמה: "כווני למרכז", ולא "אל תכווני יותר מדי שמאלה". כנר שמתמודד עם קטע קשה צריך לומר לעצמו: "אני הולך 'להעיף' את התווים האלה", ולא "איזה פחד, אני מקווה שלא אפספס את התווים האלה". פסיכולוגים קוראים לתופעה הזו "מסגור חיובי", והם מספקים שפע של תיאוריות כיצד מסגור משפיע על התת-מודע שלנו. הנקודה החשובה היא שתמיד יעיל יותר לשאוף להגיע אל מה שאתה רוצה להשיג, ולא לשאוף להתרחק ממה שאתה רוצה למנוע.