top of page

הכנה למשחק - עיגון, קואורדינציה וסוּבְּלִימַצְיָה

בפוסט "נסו את זה מקסימום תהנו", הסברתי את השימוש בג'אגלינג כאמצעי לסוּבְּלִימַצְיָה יעילה לויסות עצמי במצבי לחץ, המשפיע בנוסף על רמת הביצוע הספורטיבי ועל הקואורדינציה. בפוסט "למה ג'אגלינג?", שכתב אלון גילת, שחקן כדורסל בקבוצת הנוער של קריית-אונו, הבטחתי לכם שנביא דוגמאות נוספות לסוּבְּלִימַצְיָה יעילה לויסות עצמי במצבי לחץ. בפוסט הזה אני פורע את ההבטחה, ולשם כך צלמתי את גל כהן-פלר (גילוי נאות: גל היא הבת שלי), שחקנית כדורסל בנערות ב' לאומית במכבי רעננה מבצעת תרגיל פשוט המשלב 'עיגון' נקודת אוריינטציה וסוּבְּלִימַצְיָה מוטורית לפני משחק.

הגדרת התרגול אפשרה לגל לבחור כל אות שרצתה או כל צורה גיאומטרית, כדוגמת ריבוע, מלבן משולש, עיגול וכדומה. התרגול התבצע על פי השלבים הבאים:

א. גל מניחה את ידיה במרכז המצח וקובעת את נקודת האוריינטציה של הגוף שלה לכל הפעולות שהיא עושה.

ב. היא משרטטת את האות ג בדפוס באוויר, מכתף לכתף (חוצה את קו האמצע) בזמן שעיניה (מיקוד קשב ויזואלי) מלוות את תנועת ידיה מצד לצד בתיאום (לא פעם קורה שהעיניים מקדימות את פעולת הידיים - חשוב לשים לב לתיאום זה). היא מסיימת כל אות בחזרה לנקודת ההתחלה במצח (עיגון) ועל ידי חזרה זו מסמנת לגוף שלה באופן קינסתטי נקודת התחלה וסיום של כל פעולה.

ג. היא חוזרת על הפעולה 15-10 פעמים בעיניים פקוחות, כ-10 פעמים בעיניים עצומות (היא ממשיכה ללוות את תנועת ידיה עם עיניה), ושוב חוזרת על הפעולה 10 פעמים בעיניים פקוחות. החזרה המונוטונית על האות 'מגייסת' את הנוירונים שגורמים לפעילות חשמלית מוגברת במוחה ויוצרים בו "רעש" (לחץ - מחשבות - דאגות) לביצוע הפעילות המוטורית, ובכך היא מרגיעה את ה"רעש" הפנימי הזה.

במטרה להציג באופן ויזואלי את השינוי באיכות התפקוד של גל לפני ביצוע תרגיל העיגון והסוּבְּלִימַצְיָה ואחריו, ביקשתי ממנה לתרגל ג'אגלינג לפני ביצוע התרגיל, ולחזור אליו לאחר ביצוע התרגיל. שימו לב לשינוי בשפת הגוף של גל ובאיכות ביצוע הפעולות בעקבות ביצוע התרגול. כפי שניתן לראות, התרגיל הפשוט שביצעה גל הביא לשיפור ניכר לעין בקואורדינציה שלה, שנבע מן העובדה שרעש הרקע במוחה נעלם ואפשר לה להפנות את כל משאבי הקשב שלה לג'אגלינג.

האם גם אתם שמים לב להבדל לטובה בריכוז, בשפת הגוף ובאיכות הביצוע של גל לאחר ביצוע התרגיל?

רוצים לדעת עוד על תרגול נוירו-קוגניטיבי, ג'אגלינג ועיגון? ספרו לנu על הכול בתגובות.

Comentários


פוסטים אחרונים
עקבו אחרינו
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page